iStock_000041748800Large.jpg
iStock_000037812610Large.jpg
iStock_000041748800Large.jpg
HANDBALL_MENS_ACTION_041.jpg
6868693-ice-hockey-wallpaper.jpg
stjernen fys.jpg
Fil 06.12.2016, 13.48.02.jpeg

Skada - Hva nå?


Skada - hva nå?

48844084 / Skade@frim.no

SCROLL DOWN

Skada - Hva nå?


Skada - hva nå?

48844084 / Skade@frim.no

Akutt

En akutt skade er en skade som oppstår som følger av en takling, fall eller lignende hvor smerten oppstår med en gang eller i løpet av et par timer. I akuttfasen (0–48 timer etter skaden inntraff) er målet å begrense blødningen/hevelse og redusere smerte. Behandlingen følger POLICE-prinsippene for akutt skadebehandling, og inkluderer også avlastning med krykker. For å begrense blødningen er det viktig å starte akuttbehandling med kompresjon rett etter skadetidspunktet. Da tar rehabiliteringen kortere tid.

Så fort som mulig og minst etter 48 timer bør man begynne å bevege og gradvis belaste det skada området igjen. Den skadde bør oppsøke fysioterapeut så snart som mulig. En fysioterapeut kan gi detaljerte instruksjoner om rehabiliteringsøvelser, samt vurdere om man bør bruke teip og støtteskinne. Forskningen viser at treningsbehandling gir god effekt, og operasjon blir svært sjelden anbefalt.

P - Protect/Beskytte: Slutt med aktiviteten som gjør vondt (gå av banen eller stopp treningen)
OL- Optimal Loading: Beveg/belast det skadde området innenfor smertegrensen så raskt som mulig, men unngå smertefull belastning.
I - Is: For å dempe smerten
C- Compression: Det VIKTIGSTE tiltaket rett etter en skade. Hold kompresjon på i 48 timer for å minimere hevelsen og forkorte rehabiliteringen. Det er ofte hevelsen som forsinker oss i etterkant…
E- Elevation: Hev det skadde området over hjertehøyde når du hviler for å minimere hevelsen.

Oppsøk fysioterapeut i løpet av 2-3 dager for å få en undersøkelse og riktige tiltak for å komme raskest mulig tilbake i normal trening. Vi hjelper deg også med alternativ trening i perioden du er skadet. Det er ALDRI smart å ta fri fra trening ved skade, det øker bare sjansene for nye skader når man returnerer til normal trening. Les mer om dette under belastningsskader.

Kilde: Skadefri.no


Belastningsskade

Belastningsskader oppdages ofte av at smertene/plagene kommer snikende og har som oftest sin årsak i “FOR MYE, FOR FORT MED FOR LITE HVILE”. Typiske årsaker er for hard trening ukene etter sykdom, ferie eller lignende avbrekk fra normal trening. For store variasjoner i belastning, både for mye og for lite trening i forhold til uken før og etter har vist seg å gi økt risiko for skade.

Når skal du gå til undersøkelse hos fysioterapeut? Vårt forslag er å gå til fysioterapeut hvis det oppstår smerte i forbindelse med trening som ikke går over i løpet av en uke eller to. Hvis smertene hindrer normal trening og/eller bare blir verre og verre bør man oppsøke fysioterapeut tidligere.

Om hvordan du unngår belastningsskader kan du lese om HER.


Forsikring

På Fredrikstad Idrettsmedisin er alle behandlere godkjente av de fleste private behandlingsforsikringer. Ta kontakt med oss på skade@frim.no eller 48844084 for å vurdere skaden og eventuelt behov for videre behandling. Vi hjelper dere også med utfylling av skademelding ved behov.

Håndball og Turn: Gå til idrettsforsikring.gjensidige.no - Logg deg på med BankID - Meld idrettsskade - Velg idrett og fyll ut skademeldingsskjema. Der finner du også vilkårene til alle idrettene som dekkes av Gjensidige.

Fotball, ishockey, innebandy, Svømming: Gå til idrettshelse.no - Fyll ut skadeskjema etter gitte anvisninger. Skadetelefonen tar kontakt innen to virkedager, det er viktig at en presiserer ønsket/behov for undersøkelse/behandling av fysioterapeut i denne samtalen.

Formålet til Skadetelefonen er å ivareta idrettsutøvere på alle nivåer gjennom behandlingsløpet. www.idrettshelse.no Ring Idrettens Skadetelefon 987 02033 ved bistand og råd ved skade.

Forespørsel om time eller forsikring?

Fyll ut skjema og vi kontakter deg så raskt vi kan! Senest neste virkedag.

Navn *
Navn
iStock_000041748800Large.jpg

Idrettsfysioterapi


Den naturlige samarbeidspartneren for bredde- og toppidrett i Østfold

Idrettsfysioterapi


Den naturlige samarbeidspartneren for bredde- og toppidrett i Østfold

 

Fredrikstad Idrettsmedisin AS er et kompetansesenter rettet mot idrett og har spesialkompetanse på forebygging, utredning og rehabilitering av idrettsskader. Fredrikstad Idrettsmedisiner pr. dags dato medisinsk ansvarlig for Stjernen Hockey og Slevik Innebandy. I tillegg har vi samarbeid med en rekke klubber lokalt i arbeidet med forebygging og oppfølging av idrettsskader. Vi er det naturlige valget for dere som ønsker bistand i forbindelse med forebygging og oppfølging av idrettsskader.

Vil tilbyr blant annet:

 

 
iStock_000037812610Large.jpg

Lisensforsikring


Lisensforsikring

Lisensforsikring


Lisensforsikring

 

Fredrikstad Idrettsmedisin har avtale med Idrettens Helsesenter og Gjensidige forsirking. Dette innebærer at vi har får rask tilgang til røntgenundersøkelser, MR-undersøkelser og spesialistvurderinger hos Idrettens Helsesenter i Oslo.

Samarbeidet med Idrettens Helsesenter og Gjensidige medfører at utøvere / pasienter tilknyttet oss vil kunne få dekning av behandlingsutgifter tilknyttet sin lisensforsikring. For mer informasjon om dette, ta kontakt med Henrik på henrik@frim.no/92082958 eller se:

For å melde idrettsskader:

www.idrettshelse.no

www.gjensidigie.no

 
iStock_000041748800Large.jpg

Testing


Fysisk testing og funksjonell screening

Testing


Fysisk testing og funksjonell screening

Fysiske tester og funksjonell screening av ditt idrettslag

Ønsker du en status på fysiske parameter som styrke, spenst og hurtighet?

Skal dere i gang med off-ice trening / ressurstrening og ønsker å vurdere progresjon i treningen?

Ønsker du å analysere effekt av treningsarbeidet dere legger ned?

 

Kontakt oss for mer informasjon eller booking av

screening og fysiske tester av ditt lag!


Fysiske tester:

Vi benytter testutstyret MuscleLab utviklet av Ergotest (se mer på www.ergotest.com). Ved hjelp av dette testutstyret får vi nøyaktige, reproduserbare og objektive testresultater på styrke, spenst og hurtighet.

Ved gjennomføring av fysiske tester hos oss vil du som trener/lagleder for en lagsrapport på gjennomsnittlige verdier i kombinasjon med individuelle resultater på den enkelte utøver

Vi tester blant annet:

  •        Styrke i ben: Måles ved knebøy, leg extension eller bulgarsk utfall. Resultat angis i Watt.
  •        Vertikal spenst: Svikthopp / Counter Movement Jump på 2 og 1 ben, resultat angis i antall cm.
  •        Horisontal spenst: Hopp og hinketester. Resultat angis i antall cm.
  •        Hurtighet: Resultat angis i sekunder på angitt distanse målt med fotoceller. 

Testresultatene vil gi deg som trener et utgangspunkt for å se fysisk status for ditt lag, evaluere effekt og planlegging av ressurstrening i eller utenfor sesong.

Funksjonell screening:

Formålet med screeningen er å gi utøver og trener et bedre utgangspunkt i arbeide med skadeforebyggende og prestasjonsfremmede trening. I kombinasjon med de fysiske testene gjennomfører vi en funksjonell screening for å se på:

  •        Knekontroll
  •        Mobilitet i hofte og ankel
  •        Bevegelighetstester 

Praktisk informasjon:

Gjennomføring av fysiske tester og funksjonell screening kan gjennomføres i våre lokaler eller i deres klubb. For å få optimale testforhold er det ønskelig med gjennomføring i våre lokaler. Screening og testing har en varighet på 90 – 120 minutter avhengig av antall utøvere. Vi tester grupper opp til 20 utøvere pr. gang. Screeningen og fysiske tester gjennomføres av idrettsfysioterapeut Erling Strand. Det utarbeides en lagsrapport og en individuell rapport for den enkelte utøver i etterkant av screening og fysisk testing.

Ved spørsmål / kommentarer eller booking av tid:

 Kontakt Henrik Warpe-Kinn på:

Tlf: 920 82 958 // E-post: henrik@frim.no

www.frim.no

HANDBALL_MENS_ACTION_041.jpg

Basistrening lag


Basistrening

lag

Basistrening lag


Basistrening

lag

Skadeforebyggende og prestasjonsfremmede basistrening 


Skadeforebyggende og prestasjonsfremmede basistrening ved FRIM:

Våre treninger har fokus på å reduserer risiko for skade  og øke prestasjon gjennom å arbeide med:

-       Innarbeiding av gode oppvarmingsrutiner gjennom dynamisk oppvarming

-       Bevegelighet og mobilitet

-       Stabilitetstrening for mage/rygg

-       Høyt fokus på ankel- og knekontroll for å forebygge skader i ankler og knær

-       Innlæring i teknikk for styrkeøvelser

I tillegg inneholder basistreningene funksjonell styrketrening, hurtighetstrening og trening av eksplosivitet. Dette for at du som deltaker skal kunne øke prestasjon gjennom at du blir sterkere og hurtigere samtidig som du reduserer risiko for skade. Det gjennomføres screening med fokus på mobilitet og stabilitet, samt enkle tester for styrke og hurtighet i løpet av semesteret. 

Skadeforebyggende basistrening er et perfekt alternativ for utøvere som er seriøse med idretten sin og som ønsker å forebygge skader!

Se vår reklamefilm for basistrening:

 

Ved spørsmål eller kommentarer:

KontaktHenrik Warpe-Kinn på:

Tlf: 920 82 958 // E-post: henrik@frim.no

www.frim.no

6868693-ice-hockey-wallpaper.jpg

Basistrening individuelt


Individuell basistrening for utøvere

 

Basistrening individuelt


Individuell basistrening for utøvere

 

Testing, screening og fysisk trening for individuelle utøvere

Vi tilbyr et bredt spekter av tester og trening som du kan lese under
"Fysisk testing og funksjonell screening" og "basistrening for lag".
Disse oppleggene skreddersys selvfølgelig også til individuelle utøvere, uansett nivå.

Ved spørsmål eller kommentarer:

Kontakt Henrik Warpe-Kinn på:

Tlf: 41419733 // E-post: henrik@frim.no

www.frim.no

stjernen fys.jpg

Sesongoppkjøring


Sesongoppkjøring for lag

 

Sesongoppkjøring


Sesongoppkjøring for lag

 

Sesongoppkjøring for lag

Vi har kompetanse, utstyr og lokaler for å gjennomføre den fysiske delen av sesongoppkjøringen for ditt lag.
Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi et opplegg dere vil se resultater av!

 

Ved spørsmål eller kommentarer:

Kontakt Henrik Warpe-Kinn på:

Tlf: 41419733 // E-post: henrik@frim.no

www.frim.no

Fil 06.12.2016, 13.48.02.jpeg

Kompetanse


Kurs og kompetanseheving

Kompetanse


Kurs og kompetanseheving

Interessert i kurs?

Vi holder kurs i klubb, bedrift eller våre egne lokaler innen skadeforebygging,
idrettsskader, ergonomi, teiping, ernæring eller lignende etter deres behov.
Ta kontakt og vi skreddersyr et opplegg dere blir fornøyd med!

Kontakt Henrik Warpe-Kinn på:

Tlf: 920 82 958 // E-post: henrik@frim.no

www.frim.no